Sidor

fredag 30 juli 2010

Lugn kväll

Det var svettigt med träning ikväll. Riktigt svettigt... Vädret är hett, salen vi var i är liten och inte minst blev ju kroppen använd (benen!!!). Men det var roligt och bra upplagt, jag fick riktigt en kick av motivation! Folk var ocksåå i allmänhet på got humör så kanske en del av det positiva smittade den vägen? Hur som helst: Bra. Tror det behövdes.

Det är annars rätt sällan numera som jag är med på träningarna som personen med minst erfarenhet i gruppen, men jag har istället börjat uppskatta de gånger som det händer. Det här har ändrat sedan jag började med karaten. Då tyckte jag det var tungt att "kunna minst" eller "vara sämst" men nu går det på ett helt annat sätt att hitta en sporre i situationen - om träningens svårighetsnivå sätts så att man själv som nyast precis just klarar det med hedern i behåll! Så skönt nu efteråt! Jag har missat alldeles för mycket träning den senaste tiden och det har märkts. Inte minst mentalt.
 Nu gäller det bara att försöka upprätthålla rutinerna med motion mellan träningarna så att inte orken under träning behöver vara en ren konditionsfråga. Hjärnan bjuder på helt tillräckligt mycket utmaning!

torsdag 29 juli 2010

Protest

...och idag på morgonen upptäckte jag att kattfan protestpissat... ...i garderoben! WtF?  Det var ett nytt ställe. Bra jävla timing också, då tvättmaskinen är sönder. Fan!
Mysig start på dagen.

onsdag 28 juli 2010

Hemma igen, del II

Är trött idag. Riktigt, riktigt trött. En del går kanske att skylla på värmen men till stor del beror det nog på dålig/ för lite sömn. Sov riktigt, riktigt dåligt inatt. Hade det nästan på känn, något så till synes enkelt som en helgutfärd ger mej sömnproblem. Första natten hemma igen som borde vara skön ligger jag istället bara och stirrar... Samma sak brukar det vara första natten borta. Ibland undrar jag om jag bara fan missade någon del av kursen Hur Man Sover... Nå i varje fall slapp jag skämt eller annars "lustiga" kommentarer om mitt Jobbiga Morgonhumör trots att jag var hemma och hälsade på i helgen. Jag är inom släkten känd närmast som Fröken Jävligt Morgonhumör... Har själv svårt att uppskatta skämten, speciellt förstås om jag måste lyssna på dem medan jag är yr av trötthet.

I stort sett var det riktigt roligt att vara i hemorten och hälsa på men jag har nästan alltid lite av en mental baklsmälla efteråt. Det är roligt att träffa vänner ocgh bekanta man inte sett på länge, roligt med alla de såväl planerade som spontana möten man får göra under en sådan helg. Men tiden räcker aldrig ändå till att ses så mycket eller länge man skulle vilja. Sedan får man sakna pånyttt när man kommer hem tillbaka. Andra får man inte tillfälle att se alls, hur mycket man än skulle vilja. Och så finns det de man träffar och blir ledsen av, personer man tycker om vars påtagliga illamående man blir påmind om (eller bekantad med).  Jag inbillar mej inte att jag skulle orka hålla regelbunden kontakt (eller ens sporadisk) ens om jag bodde alldeles intill, och jag vet att jag själv skulle må dåligt om jag stannade i trakten permanent. Så jag återvänder till Åbo var jag stortrivs men saknar.
 Sedan tar det en stund innan jag hittar alla trådarna och det är okej igen.

...Och så gick tvättmaskinsatan sönder. Välkommen tillbaka till verkligheten. Fast det visade sig "inte vara så farligt", dvs det är ett mer eller mindre utbytbart gummiband som slitits så att det har gått av. Först var jag faktiskt helt säker på att maskinens samarbetsovila var en följd av min egen tankspriddhet (trötthet) idag, att det liksom var "något jag glömt". Nå, bra att veta vad som är fel. Det med gummibandet har hänt en gång förr. Har idag handtvättat en full maskin kläder (de jag redan tryckt in i maskinen, som blev våta och tvålade men inget mer...) med hjälp av en sån där plasttunna för hemvinsmakeri. Kändes som hggom ganska hög sommarstugefaktor...

Det var något jag skulle skriva... Jag minns inte längre. Får återkomma.  

Helgens skörd av urbana naturbilderBörjar med en bildpostning. Är lite för trött för att riktigt orka koncentrera mej på skrivande nu.

Har blivit grymt fascinerad av att fota växter och blommor. Antagligen hör det ihop med mitt långvariga intresse för små saker och detaljer. Passade på att ta bilder i mammas trädgård medan vi var där i helgen. Det var lite svårt då det blåste ganska kraftigt - svårt att få skärpa i bilderna. Alltid roligt att försöka lära sej nya saker (nästan).

 Jag behövde inte stå länge på knä i gräsmattan (och blåbärsriset) förrän Oliver (norskisen, 11 år) kom och var nyfiken. Hon (ja. Hon. Jag såg fel när hon var liten...) är nog den enda katten jag vet som uppriktigt tycker om att bli fotograferad! Hon hade fått något skumt under ena ögat (ser ut som en blåsa eller böld)och jag hoppas innerligt att mamma faktiskt lyder uppmaningarna och kontaktar veterinären...
Rosenhallonen regerar i trädgården.
Oliver i skogen och inne.

Dagens citat

"An alcoholic i someone who you do not like who drinks as much as much as you do"
Dylan Thomas?

tisdag 27 juli 2010

Hemma igen

Katten Oliver. 11 år och stolt.

Efter helgen har jag massor av intryck och minnen jag vill skriva om men det känns svårt att bestämma mej för vilka. Och hur mycket... Jag har tagit flera bilder jag uppriktigt sagt gillar (nej. inte alla.) så en del av dem ska nog med... Men vilka? Hmm...

Kanske jag kommer på något till imorgon.

onsdag 21 juli 2010

helt otroligt!

BIG BANG BIG BOOM - the new wall-painted animation by BLU from blu on Vimeo.


Sitter fortfarande och gapar efter att ha kollat.

tisdag 20 juli 2010

Datorfan bråkade - men jag tror jag vann!?

Natten till igår dog min hårdskiva. Efter en stunds panik mindes jag att åtminstone alla mina skrivna saker borde finnas kopierade. På morgonen hörde jag av mej åt en god vän som också tidigare hjälpt mej med all slags djävulskap rörande datorer. Lyckligtvis var han inte bara på orten, utan hjälpte mej installera ny hårdskiva (läs: gjorde det själv medan jag tittade på...) och uppdaterade hela skiten.

Uttrycket må vara en klyscha, men vad vore man utan vänner?! Allt fungerar bättre nu (för att inte tala om snabbare!) och de bilder jag var rädd att ha förlorat för alltid, fanns också på S dator. Happyhappyjoyjoy!

Så vad lära vi av detta? Säkerhetskopiera allt viktigt och FFC: damma ur datorstackaren!!

Saker som växer


Tomat. Plantan har övervintrat och bär nu årets första lilla tomat.


Tabasco. Antagligen den chili vi kommer få mest skörd av i år, om inget går hemskt fel.


En liten cayennepeppar.

lördag 17 juli 2010

Notis


Fanns att läsa i ÅU den 14(?)/7. (Klicka för större bild)

Dagens citat


"I'd feed him my used tampons until he died a slow and painful death of suffocation
."

Annah, på Red Means Go

onsdag 14 juli 2010

Blablablavärmeblablasvettblablaäckligt bla...

Här är varmt och svettigt. Och jag är innerligt trött på alla som säger att man "inte ska klaga på vädret". Jag är fortfarande helt slut efter helgen, men börjar idag så småningom komma igång efter ett par dagar av semi-feberskalle... Men så utsatte man sej själv igen för kombinationen för mycket sol + uttorkning.

Men i alla fall var det en rolig helg! Och någonstans under det roliga tappade jag bort min telefon... Fick via ruisrocks hemsidor klart för mej att det är Varsinais-Suomen Löytötavaratoimisti man ska höra av sej till ifall man haft bort saker under festivalen, så efter tt ha sökt överallt hemma ringde jag dit... och de hade den! Det finns även bra sakeer med att ha en gammal telefon! (då stöldrisken minskar, ökar chansen att återfå den..?) Gick dit efter luren idag, och känner mej ganska lättad. Det var ju alla kontakter osv som jag var mest rädd att bli av med... Borde säkert spara dem någon annanstans också...

Framåt helgen br det av norrut för ett tag. Först Sambons förlädrar och sedan vidare upp till mitt eget folk. Det blir säkert bra. Såvida vi inte dör i bilen. Undrar rhur kattstackarn beter sej den här gången... med tanke på att hon protestsket i sin egen bur förra gången vi reste med henne. I den här hettan skulle det bara bli för äckligt.

tisdag 6 juli 2010

Bilder på väg


Sitter i en nästan kvävande sommarhetta och går igenom foton. En del kommer bli synliga här på bloggen men inte riktigt allt... Det är svårt att välja vad man vill visa och vad inte, svårare än jag trodde. Nästa bildinlägg blir mer "allmän/turistig" igen, med foton från senaste helgs medeltidsmarknad här i Åbo. Det blev många bilder tagna där, så har en del sortering att göra innan inlägget är klart för postning.

Kan annars upplysa om att jag idag fick ett brev från akademin där det står att jag blivit antagen. :) Har ju bara studerat här några år redan, hah! Men systemet sade att jag måste söka in pånytt för att byta huvudämne. Gick tydligen ok i alla fall. Inte för att jag väntat mej annat heller, hur fel kan man skriva i inträdesförhöret till ett ämne man redan studerat i tre år...

*edit: märkte först nu att inlägg postas enligt det datum då jag först börjat skriva på dem, och inte det datum då jag verkligen postar dem... (Någon som vet hur man ändrar det här?) Så bilderna jag kommenterar i detta inlägg finns alltså "redan" publicerade i det "förra" inlägget... Råddigt!

Bilder från medeltidsmarknaden

Marknaden pågick på Gamla stortorget och i parken intill. Den största andelen utklätt folk fanns i parken. Här såldes och uppvisades till större del traditionellt hantverk.Försäljningen som kantade parken var en mix av traditionellt och modernt...

...men fortsättningsvis stor del hantverk. Här coola tovade föremål.

Demonstration i parken av "Åbo Målargille". :)


Såhär kan det se ut då skampålen är i användning. (observera att personen på bilden "fuskar" med höger hand. Han "fäste" sej själv dit framför sin familj medan jag stod och fotade.) Skampålar fanns utspridda lite här och där på området.

Idyllisk bakgata.
Skådespel vid bybrunnen. De flesta scenerna spelades upp just här.
Barnen fick åka handvevad karusell.

Traditionellt hantverk av horn och ben.

Till de vandrande uppvisningarna hörde t.ex. styrkeuppvisning av en narr...

... och en kvinna som vandrade runt i parken och berättade om musik medan hon spelade.


Del av skyltningen hos Härkäpään Sahtipuar.

Detalj ur smedens verkstad.

Mera dramatik på torget.

söndag 4 juli 2010

lättja...sådärja. Äntligen blev några av bilderna från resan postade. Kan inte fatta varför det skulle ta så jävla länge... Fick verklig resfeber av att titta på dem igen. Vill tillbaka. Nu! Nästa gång måste vi testa att åka på sommaren! Fast risken finns förstås att det är über-turistigt då. Nåväl. Den som lever får se...

... Och som en liten söt efterrätt åt Creature-läsare var jag tvungen att posta ännu en kattbild!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...