Sidor

tisdag 29 september 2009

trött tisdag

Just nu har jag bara så svårt att hålla mig motiverad i (med?) mina studier... Biämnet? Inga problem! Hopplösa extrakurser i studie- eller skrivteknik? Inga probs där heller! Huvudämnet däremot... En del av motivationsbristen handlar nog för min del om prestationer, eller rättare sagt otillräckliga sådana. Jag gör tydligen aldrig vare sig tillräckligt bra, tillräckligt fort eller tillräckligt mycket... Redan ett av de felen skulle ju räcka, men alla tre?!? Come on! Då jag räknar efter kommer jag fram till att jag hitttills haft bara två eller tre kurser i mitt huvudämne, som jag fått godkända redan på första försöket (med hyfsade vitsord dessutom)... Tur att alla kurser i andra ämnen går bättre, annars skulle jag säkert redan tro att jag var en idiot... Tungt ändå. Det äter så mycket energi! Jag är ju mest bara trött hela tiden. Och dessutom blir det bråk med kela då jag studerar så långsamt...

Men det finns ju bra saker också! Och som vanligt hör träningarna till dem! Efter att ha träffat våra nybörjare ett par gånger kan det bara konstateras: Jag är så nöjd med dem! Hoppas att de alla (eller åtm flesta) hålls motiverade och fortsätter träna med oss! Hittills har de varit både fokuserade och envisa, alltså i positiv bemärkelse envisa. Det är riktigt roligt att försöka lära dem! Flera av oss har konstaterat att de i år var färre än tidigare, men verkar mer motiverade istället. :)

Jag ser också ivrigt fram emot det stundande träningslägret! Börjar ju vara en stund sedan sist nu igen... Det ska dessutom vara här på orten, så vi behöver inte trixa ,ed resor, boende etc. Yey!

Nå, nu ska jag försöka ge mig på (Det Akademiska) skrivandet igen en gång.

Avslutningsvis: Såg ett helt härligt konstprojekt på Color Me Katies blogg! Titta själva! :)

onsdag 23 september 2009

tisdag 22 september 2009

lokala bladet

Sitter och väntar på en föreläsning, och "roar" mig med att läsa Lokala Bladet för hemtrakten (*hostÖThost*).
Jag vet att jag aldrig borde läsa kommentarerna som folk skickar in, men så sitter man här igen och gnisslar tänder...

En snabb sammanfattning vad som tydligen är de riktigt viktiga sakerna här i livet (om man utgår från att de som skriver kommentarerna motsvarar Vanligt Folk):

-Rör inte min (över)hastighet!
-Allt som är bra för miljön, är skadligt för medborgaren!
-All andlighet är skit! (Personer som tror på Gud är lättmanipulerade dumma får, i motsats till personer som tror på LCHF eller svininfluensa)
-Finlandssvenskarna är en utsatt folkgrupp som alla andra vill illa åt!
-Flyktingar däremot har egentligen lyxproblem och vill åt det som borde ges åt finlandssvenskarna.
-Kvinnor och homon är bortskämda och har lyxproblem, se förra kategorin.
-Den vars åsikter avviker är en knarkande vegan som lever på socialbidrag och borde därför hålla käften och låta skattebetalarna debattera ifred!

...Bra att påminna mig om ifall jag skulle drabbas av akut hemlängtan någon dag.

fredag 18 september 2009

svininfluensa

Förresten gick det helt bra igårkväll på gulisakademin. Flera personer verkade innerligt intresserade och en del av min nervositet gällande kursstarten byttes mot en ivrig nyfikenhet om vem (vilka?) av dem jag får återse på tisdag. :)

En nyhet för i år (som vi inte blivit informerade om på förhand, tydligen i likhet med vissa andra) var att man inte egentligen fick bjuda besökarna på godis utan papper... ...på grund av svininfluensan, givetvis. Satans paranoja! Men det gjorde vi i alla fall (muhahhahaaa...) så nu har vi väl några oskyldiga liv på våra samveten. Att sånt.

inga namn nämnda

Hon väver hela tiden nätverk av tillfälliga lösningar och illa utförda chimärer. Varje gång som något av dem brister och den illa dolda skiten väller ut, blir jag innerst inne lite lättad: nu behöver jag ju inte oroa mig för att nånting ska gå sönder, just där. Men samtidigt blir jag jävligt ledsen och får ont i magen av besvikelse. Och det finns ju alltid flera vävar. Undrar vilken av dem som brister nästa gång?

onsdag 16 september 2009

så mycket bättre nu :)

Precis som jag förutsåg var jag helt död imorse efter mina par stackars timmar av sömn inatt... Kom inte iväg till akademin så tidigt som jag tänkt och när jag väl var där fungerade inte skallen heller alls sådär bra som jag hade planerat att den skulle göra... Prosemin tar för varje pyttesteg framåt sina två tillbaka, vilket jag blev påmind om. Var så trött att jag mådde illa och inte ens efter en kort tupplur mitt på dagen gick det att hitta någon motivation eller energi till mera infosök... Till saker jag inte heller gjorde hör bl.a. att hitta på prosemirubrik för biämnet (genomgång imorgon eftermiddag). Men sedan blev det en bra kväll! Ibland krävs det inte mer än en god portion hämtmat och en riktigt bra träning! Man blir bara så överraskad om det är bra flyt på efter en riktigt dålig dag. :) Och jag är så glad att vi inte längre tränar på måndagar!

Nu är jag riktigt skönt avlappnat sömnig, och ser fram emot att sova! (Vilket jag räknar med att få göra) Imorgon blir en ganska fullspäckad dag med både det ena och det andra, så energin behövs.

tisdag 15 september 2009

nattuggledjävul...

Här är jag klarvaken mitt i natten igen. Börjar bli riktigt trött på det här, minsta orosmoment (läs: prestationer) och jag har (för)störd nattsömn tydligen. Det är inte ens något värre just nu, ligger efter med prosemiarbetet och har en genomgång imorgon. Borde ha en preliminär arbetsplan gjord men har fan inte ens lyckats välja ämne... Har ibland funderat på att "fortsätta" forska om samma konstnär som mitt vid studier jämförbara kämpande handlade om i våras, men undrar samtidigt hur stor chansen är att jag skulle orka med det. Blev så otroligt trött på att stirra i samma jäkla materiel hela tiden. Och det skulle jag ju i så fall få göra igen, på gott och ont. Men jag tycks tydligen inte heller lyckas dra något annat ämne ur hatten hur mycket jag än försöker. (Ok. kunde säkert försöka mera.) Hur som helst. Jag känner mig inte ens superstressad eller angstig. Men vaken är jag. Och kommer vet att jag kommer ha lite större problem med allt imorgon (inte minst humöret) för att jag inte fått sömn. Speciellt som det är föreläsning redan från morgonen, och jag hade tnkt gå tidigare fr att kunna förbereda mig lite. Fan. Nå, jag får ta en tupplur på eftermiddagen någon gång. Men nu upprepar jag mig. Är ganska säker på att så gott som identiska meningar om samma sak blivit skrivna här tidigare. Hoppas i varje fall att inte höstens träningsdragande ska ha samma effekt på mig!

Annars har höstbörjan gått relativt smidigt. Jag har t.o.m. klarat av att hantera studieplaneringssystemet... Jag har varit ganska omotiverad med bloggen men kanske jag kommer igång med den också om jag ändå ska hålla på och skriva.

Ser fram emot att träna imorgon igen! Var på lite utbytesträning till Pargasklubben idag och fick samtidigt bra möjlighet att lite extra noga iaktta en Första Träning med nya introkursare. Blev nog ett par rader anteckningar gjorda när jag kom hem. :) Våra träningstider är lite ändrade i år så att vi nu har två timmar på oss varje gång. Mer kul och/men mera utmaning! :)

Äh, ska ge sömnen en ny chans nu. Hoppas det funkar bättre den här gåmgen.


PS: Dagens sötaste: dreamingofkittens.com! (Varning: icke- kattnördar undanbedes)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...