Sidor

fredag 23 april 2010

dag två

Dagen började regnignt. Idag har vi sprungit runt och sökt butiker, och så har jag fotat massor. Börjar komma överens med kameran nu och håller den i min väska, så att bara jag kommer åt att fota. ;) Måste uppdatera med bilder senare!

Idag har vi ätit gott och intressant: På dagen drack vi kaffe i ett Emils Gustavs Chokolate- café och avnjöt några bitar av deras handgjorda choklad. Så gott, och ett mysigt ställe dessutom! Något som gjorde det ännu bättre var, förutom regnvädret på utsidan, var att jag från var jag sett kunde titta rakt in i gymmet som var granne! Så medan jag avnjöt espresso med chokotryffel fick jag se på en person som svettades (?) på ett löpband hos grannen... Muahhahhaaa... Lunch åts på Kamala, en ayurvedisk vegetarisk restaurang i gamla Riga. Vi tog (halvt i misstag) deras dagens lunch, som visade sig vara först en borscht-liknande soppa, sedan någon form av vegebullar (maffiga!) med basmati och en bakad efterrätt med varsin stor tekopp. Riktigt gott nog, och ett skönt och avkopplande ställe. Vi fick sitta och äta i ett eget litet rum.

Efter många om och men (det var lite oklart för oss var man skulle gå in) gjorde vi också ett snabbt besök på Rigas historiska museum i slottet. Det var nog intressant, ett ganska typiskt historiskt museum med samlingar från forntid till modern tid, ganska många föremål upplevde jag det som. Vi hade tyvärr inte så mycket tid där, då vi kom till stället en timme innan stängning, så det blev inte att läsa infoblad så mycket som kanske hade behövts. (Med tanke på att all text framme i rummen var på enbart lettiska.)

Resten av sällskapet ska *peppar,peppar* komma hit imorgon bitti, om allt går som det ska. Håller tummarna! En gåva hittades år S:s far, med lite vänlig hjälp av en lokaling som råkade finnas i butiken. ;)

Nu borde vi ännu hitta ett "helt vanligt" köpcenter (utan specialinriktning på märkesvaror o dyl.) varifrån sånt som paraply, vantar och billiga solglasögon skulle kunna fyndas. Men först en vilopaus. Det har inte blivit så lite turistat idag, så både fötterna och skallen är trötta. 'til later!

torsdag 22 april 2010

Riga!

Sitter och slappar på ett hotellrum i Riga. Vi är egentligen här för att fira sambons pappas födelsedag (fyller jämnt), men som följd av strulet med kombinationen vulkanaska plus flyg från Finland, är det bara vi två här (jag och sambo S)... De andra kommer antagligen på lördag. Hoppas vi. Ananrs blir det ju utan visare lite löjligt... Inte för att jag vill klaga på tillvaron eller, en weekendresa sitter förstås hur fint som helst. ;) (Speciellt länge sedan var det som jag reste någonstans var jag sett/upplevt också anat än insidan av träningssalar.) Det såg ett bra tag ut som att inte vi heller skulle få resa men sedan plötsligt visade det sig ändå gå plan. Men som sagt inte från alla orter.
Det är min första gång i Riga, och intrycken hittills är mest goda. Har hittills hunnit associera turvis till Tallinn, Stockholm och Herlsingfors. :) Idag har vi traskat runt i gamla stan och bekantat oss med inte helt lite hjälp av en ovanligt välskriven reseguide som hittades gratis på flygplatsen. Har försökt fota en del också, men har inte riktigt någon rutin med det (ännu). Kanske jag kan posta en bild eller två senare... Är riktigt trött nu, efter allt traskande och den senaste nattens fyra timmars sömn. Det blev tidigt imorse.
...Äh. För trött för att skriva (tänka) nu, får fortsätta senare. Nu vilopaus.

torsdag 15 april 2010

dagens utmaning


Här har varit jätteskönt vårväder i flera dagar nu. Såväl varmt som kallt, regnigt som soligt, men ändå vår!

Trots det har jag haft ett minst sagt tungt humör den senaste veckan, vet inte varför men har varit turvis nere, grinig och bara riktigt jävla trött. Det som hjälpt i varje fall tillfälligt har varit fysisk aktivitet, har varit antingen karate eller promenad/jogg länk varje kväll. Nästan så jag undrar om jag gått och blivit träningsberoeende... Hmmm... Hur som helst, ikväll blir det träning igen! Väskan är redan packad.

Såhär appropå humör, så läste jag en bra "listing- utmaning": "30 things I love about myself". Och det var ju en hur skön idé som helst, så jag bestämde mig genast för att skriva ihop en egen sådan lista hit till bloggen. Sedan förstod jag hur många 30 saker faktiskt är! Har nu fått ihop 6-7 saker jag gillar till min egen lista, men tänker inte ge upp. Listan ska postas hit nr den är klar.
Testa själva! Och inte två-tre saker inpaketerade i gnäll, utan spara listan tills du har de 30 sakerna du tycker om! Inget fusk! Dagens utmaning. :)

torsdag 8 april 2010

kvällens program!

...är PULSE vid Klubi! :)

tisdag 6 april 2010

...appropå diviga band ;)

You Tell ‘Em, Henry Rollins

påsk --the aftermath

...Och så var påsklovet överlevt då. Om än inte helt osliten.
det var enormt kul att träffa träffa gamla vänner igen, men som vanligt ville inte tiden räcka till. Förutom visiter hos egen och pojkvännens föräldrar, så blev det en bandkväll i Jeppis på fredag och en pubkväll i Vasa på lördag. Och med ursäkten att jag tagit det så lugnt på fredag, blev det desto mer ölat på lördag... "It seemed like a good odea at the time", ni vet... Fy fan! Tillbringade hela söndagen (ja. hela.) i varierande fosterställning och framstupa sidoläge, och fick inte i mig ens vatten förrän småtimmarna... Att vara "vuxen" och hålla sig till goda specialöl hjälper inte om man inte samtidigt håller koll på antalet portioner... Men roligt var det. :) Fredagens bandkväll var också trevlig, gjorde flera nya musikaliska bekantskaper. Vissa band -- för att inte nämna namn -- var visserligen överskattade och diviga till sin inställning, men det gällde ju lyckligtvis inte resten... ;)

Men nu tilbaka till verkligheten alltså. Jag hann varken studera eller skriva alls under helgen (ok. försökte plugga lite i bilen.) så formanalys-uppgiften som hade deadline igår blev inlämnad idag istället... Och en annan -- med samma tidsbegränsning -- är fortfarande under arbete. Blir att vara aktiv och jobba strategiskt under hela resten av veckan, tror jag bestämt. Både torsdag och fredag kväll är redan bokade för mera livemusik! :) Torsdag kväll ska jag se helt suveräna Pink Floyd tribute bandet Pulse (@Klubi) och på fredag blir det årliga tillställningen av RÅA vid Kåren, dvs Live10. Mycket att se fram emot! Får försöka minnas att hålla ölintaget på en vettig nivå, både för hälsan, ekonomin och arbetsförmågan. ;)

torsdag 1 april 2010

dvala

...oc hsedan blev det ändå en dvala för bloggen. Ledsamt, men jag visste inte vartåt jag ville styra den. Kanske vet jag inte ännu heller, men ska nu testa lite i alla fall. Kanske det kommer av sig själv om jag hålls ktivare. Något av en allmän omotivation rådde också ett tag, men det är bättre nu. En sak som nog hjälpt mycket mot det var att jag tillslut tog tag i saken och bestämde mig för att byta huvudämne. Ovh det var nog rätt! Synd bara att jag inte gjorde det tidigare... Nå, nu är det i alla fall gjort. Rent byråkratiskt sett är det förstås inte helt gjort ännu heller, måste bl.a. söka in helt pånytt, hur löjligt det än känns... Själva studierna är redan anpassade till min nya plan. :)

Imorgon bär det av "hem" för påsken, vi ska starta riktigt tidigt på morgonen så jag antar att jag borde börja packa då jag inte kommer hinna med det imorgon. Å andra sidan behöver jag inte ta med mig så mycket stuff då det bara blir en långhelg. Surt nog får jag ta med mig en hel del jobb också, det var vissa föreläsare snälla nog att förse en riktigt ordentligt med inför påsken. Få se när jag ska hinna med det egentligen. Hade ju tänkt umgås med folk också... Får väl plugga i bilen om inte annat...

Den enda helt spikade helgplanen är livemusa vid Svenska Gården på fredag kväll. Musikföreningen fyller ett år, i varje fall keikkamässigt, deras första happening hölls samma tid förra året:)

Nå, nu fortsätta härja. Många saker som borde göras klart ikväll. Återkommer!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...