Sidor

onsdag 29 juli 2009

rastlös!

Jag är rastlös!!! Det är skönt att vara här och man borde ju aldrig klaga över att bli omskött men jag saknar de där sakerna jag gör hemma: träningarna + att gå till och från dem, mitt eget hörn av arbetsrummet med allt pyssel (!!!), min "egen" dator trots att den är lånsam... ...och till och med allt de där jag gör nästan dagligen utan att tänka på det desto mera -sköta om blommorna och plantorna, fylla/tömma diskmaskinen och tvättmaskinen, gå till butiken... Hjälp! Har snart läst ut hela Oates-boken (och anar en rekommendation), tecknat, spenderat alldeles för mycket tid på facebook, bloggar (tydligen) om ingenting... Borde kanske tagit med mig något pyssel, men det är så svårrt att flytta på (och att dessutom välja vad man ska flytta på!)... Men vill röra på mina fötter också!! Inga vänner finns på gångavstånd! Ynk!

tisdag 28 juli 2009

update

Kort update. Är hos S' föräldrar. Stannar här ett par dagar och sedan tänkte jag åka vidare norrut för att umgås lite med min egen familj också. Plus gamla vänner förstås. Tänk om man skulle hinna med lite konstrunda också... Och så ryktas det att någrqa vänner ska hålla fest... "Gemensam 90 års- fest"! (30+30+30) :D

Det har varit lugna dagar här, åtminstone för min egen del. Ordnade semesterläsning igår från lokala biblioteket:
-Marilyn French: Our Father
-Margaret Atwood: THe Blind Assassin (lite osäker på om jag läst den förut)
-Joyce Carol Oates: I'll take you there (läser nu)
-Joseph Heller: Catch-22
-Neil Gaiman: Sandman nr 9 och 10 (läste igårkväll:))

Nu sitter jag och slappar med vår katt. Hon var snäll i bilen igen och gillade (tydligen) speciellt Närpes, där hon fick en egen skinkskiva att äta. :) (donation av personalen) Hon trivs bra här också, men ganska svårt att acceptera att den andra katten (hushållets egna) får gå ut men inte hon...

Också senaste helgs bröllop var fint! Nästan häpnadsväckande var det ändå hur mycket två olika bröllop kan skilja sig från varandra. Säkert lägger man speciellt mycket märke till sådant om man som vi nu gästar bröllop på två följande helger, men ändå! Precis allt var olika! Det här senare var en kyrklig vigsel, ganska utdragen och mycket allvarlig, men med en mycket munter bjudning efteråt med många lekar och t.o.m underhållande programblad (som förstås sparades).
Det har förresten varit ovanligt tätt med kyrkbesök denna sommar (2 st) för en okristlig människa som mej...

Måste pausa nu, men skriver en rad eller fem igen om det händer något... :)

fredag 24 juli 2009

reality-check

Det blev ju ingen vidare avslutning på kvällen idag... Jag hade sett så ivrigt fram emot att träna igen efter "återstarten" i måndags, och var till och med på väg dit, men märkte att jag tydligen ändå inte alls är i form ännu. Blev yr i skallen och supertrött tidigare under kvällen och nu har jag ont i både halsen och magen. Och kan dessutom inte sova. Klockfan är tre på natten och jag är helt slut men får ingen sömn. Fan! Hjärnan vill inte alls samarbeta utan börjar älta ogjorda saker och oroa sig för framtiden, och då speciellt den kommande terminen. Dessutom är det hett och svettigt och äckligt... Det löjliga är att det här händer natten före vi ska resa "hem". Varför? Är det hjärnan som försöker lura mig (och i verkligheten oroar sig för helt andra saker) eller kan det vara så att resor - också kortare sådana - fungerar som reality-checks?


En tidigare sömnlös natt för inte så länge sedan bestämde jag att bloggen är en "tillåten" sömnlöshets-sysselsättning. Att skriva fungerar nog mycket mer lugnande för mig ,också om jag bara skriver helt lite, än t.ex. att (försöka fortsätta) läsa eller bara sätta mig och slösurfa.

Nå, snart ska jag återvända till sängen och hoppas på det bästa. Håll tummarna...

torsdag 23 juli 2009

update

Ska bjuda på några helt korta updates om vad som hänt här den senaste tiden.

I helgen var vi på en gemensam väns (via idrotten ;)) bröllop, en helt underbar tillställning! Vigseln ute i solskenet var hemskt vacker och på den följde en både roliog och välplanerad fest med mix av vänner och släktingar till paret. En ren njutning att delta! Och död dagen efter...
Kommande helg blir det bröllopsfest igen, men denna gång på annan ort. Det är en gammal vän till S. som gifter sig, och vi passar på att hälsa på hemma efteråt ett slag.

Just nu pågår Tall Ships Race här, vi var igår med S. och hans kusin på en promenad längs ån och såg på alla båtarna och folksamlingen. På tillbakavägen blev det ett besök på enligt mig mysigaste ölbåten Papa Joes, där vi blev underhållna av en vän som nyligen åtrervänt från Brasilien och berättade om alla sina uipplevelser under resan. :)

Vad annat nytt..? Jag har äntligen varit med på träningarna igen (i tisdags), efter en frånvaro som kändes alltför lång... Och som kändes av också under träningen, då det var svårt att hitta ens den där grundformen man annars brukar kunna bygga saker på ... Nåväl, det var roloigt att komma tillbaka i alla fall, och förhoppningsvis ska det gå bra ikväll också, då det är träning igen! :)

Vi har förresten fått några små tomarter i hemodlingen nu, men de kommer inte hinna mogna innan vi åker bort. Synd! Som det sett ut hittills kommer det väl ta till hösten innan vi får smaka på egna tomater... :P Vi har förresten hur många små chiliplantor som helst, både från frö och sticklingar. Mest är det cayenne (från frö) och tabasco (från sticklingar),de är liiite fler än vi behöver själva så ropa till den som vill ha en eller två! :) Special price only for you! (ok. dom är gratis)

torsdag 16 juli 2009

Upphittat <3



Ännu en bild på fröken Katt. Hör kören av Förstående Vänner: "Så går det serni för dom som inte skaffar barn..." :) Har hittat en massa skoj idag då jag städat datorn lite... ;) Men mer om det senare.

onsdag 15 juli 2009

virtuella husdjur

Nytt på bloggen: Nu har jag en virtuell fiskdamm! Är den inte söt, så säg?! Hoppas den inte gör hela sidan mycket lånsammare, bara... Välkommen in och mata fiskarna, längst ner på sidan! ;) (man ger "fiskmat" genom att klicka någonstans på dammen)

tisdag 14 juli 2009

Vissen och hängig

Huuuuu! Är trött, tung och yr i skallen och har stegring... Ont i halsen också, höll näöstan på att glömma det. (tyck synd om mig!) Antagligen samma som båda typerna jag bor med har/haft. Gillar inte alls att vara så här trött och "urblåst"! Har mest suttit och tecknat istället för att göra Viktiga Saker, men idag ska jag i alla fall börja "städa" datorn. Kasta ut onödig skit och spara det viktiga.

Helgen var i alla fall ganska produktiv, om än mest i hushållets tecken. Under söndagen hann vi med bl.a. följande: omplantering av (diverse) plantor och sådd av rucola + gräslök i balkonglådan, ett par askar hemgjord salsa, dito glass (med kokos, mmm...), maränger (av äggvita som blev över från glasstillverkningen) och rensning + frysning av 5 kg jordgubbar. Massor av gott! Senare på kvällen blev det en öl "nere på hörnet", inte fel det heller. ;)

Men som sagt, det var helgen. Enda roliga med att veckan började var en avi i posten igår, om att jag får hämta simkortet för mitt mya abonnemang... Vilket jag gjorde... Och då var det roliga slut. Det funkade inte. Inte alls alltså. Lika lite hände då vi testade med killarnas telefoner. Suck! Har mailat bolaget ifråga men inte fått svar än så får väål söka upp dem eller nåt. Önskar jag var piggare eller åtminstone lite klar i skallen... Morr...

torsdag 9 juli 2009

roliga upptäckter

Jag läste ett så bra "visdomsord" idag:

"THE PEROSN WHO
DOESN'T MAKE MISTAKES
IS UNLIKELY
TO MAKE ANYTHING"

Satt och smålog för mig själv en bra stund efter att jag läst det. :) Passar bra en dag som den här, då jag gjort massor av saker men "fel" saker. Tänker inte gå närmare in på det den här gången. Skulle förresten göra sig ganska bra på en t-shirt. En annan kul grej jag läste idag var om katt som fått namnet "P. Kabu" [peek-a-boo].- :D Varför kom jag inte på det först?! Skulle passa perfekt också åt vår Mirjam! "madam Mirjam P. Kabu"! :D

Appropå t-shirts, så hämtade vi våra beställda t-shirts igår. Min ser ut såhär. :) Luv it! :)

Nu ska jag vara duktig och skriva klart ett protokoll. *gäsp*



onsdag 8 juli 2009

reklam!



Höll helt på att glömma dagens produktreklam, eller ekotips: tvättnötter! Vi köpte en påse på medeltidsmarknaden (jo jag vet att de finns i butiken också) och de har blivit tedstade ett par gånger nu. Reslultatet? Jo, visst funkar de! Det räcker med fyra -sex skalhalvor för en "normal" tvätt och om man tvättar i 40 grader går det att använda samma skal flera gånger! magic! :D Det blir ju inte sådär knaster-rent som med "riktigt" tvättmedel, men det kanske är bra? Man behöver t.ex. inte använda sköljmedel för att kunna ha de tvättade plaggen på sig... :) Har fortfarande inte testat med nåpgot riktigt kraftigt smutsat, men de har blivit använda till båda kläder och små mattor. Kan rapportera senare om hur lä'nge en nötpåse räcker. ;) (*fniss* nutbag! hihi...)

trött tisdag

Huj! Sömnsvårigheter igen... Det var en sak att ha dem natten till igår, då jag druckit en onödigt sen kaffekopp på ett möte på kvällen, men sen fortsatte det senaste natt. Ingen panik eller något, men är så hopplöst trött idag istället och kan inte alls koncentrera mig... Så det blir betydligt mer pyssel gjort här än skrivning... Och så får jag ju läsa mycket då jag inte somnar... ;) Läser fortfarande Alias Grace, som nog är den bästa bok jag läst på ganska länge! :)

Nå, kanske sömnen återvänder... Lite seg var man ju efter helgen också, speciellt på måndag. Ruisrock blev bara besökt på söndag, men vi började grunda redan på fredag... "Är huvudet dumt får kroppen lida" eller hur det nu var... Det var roligt att ha vänner hemifrån på besök också! På fredag var vingel-i-stan plus sambo här och hälsade på på väg till Åland, och lördag-söndag hade vi B här istället, som besökte Ruisrock på väg västerut... skoj! Av söndagens band var Faith No More och Gogol Bordello helt klart bäst! Speciellt mäktigt var det förstås att se Faith No More, och min oro över eventuella för höga förväntningar visade sig vara helt onödig. :) De levererade hur bra som helst och gjorde säkert ingen närvarande besviken! Super! :)

dagens katt-aktivitet: Sång! :) Mirjam har bl.a. suttit i kämppis M:s rum och sjungit åt en geting i fönstret(den var fast mellan rutorna). Länge. Hon blev hithämtad då han inte orkade höra mera sång... Jag har också "uppvaktad" ett par gånger under dagens lopp, med sång och söndertuggad tygmus... Yey!

onsdag 1 juli 2009

dagens fråga

lyder som så:

Hur f*n ändrar jag tidsangivelsen som visas med blogginläggen? O_O
Inte för att världen går under av att det visar fel tid men det stör att inte få det ändrat?! :P

FNM!


Yey! Nu har vi ruisrockbiljetter, om än "bara" för söndag! Det är ändå den viktigaste dagen, då Faith No More spelar! Har velat se dem live hur länge som helst (men har ju inte fått då de varit splittrade) och hoppas nu bara att jag inte har för höga förväntningar... ;) Har ju hänt förr med konserter, om vi säger så... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...