Sidor

fredag 26 juni 2009

...och intresseklubben hoppar och dansar och fröjdar sig...

Tiihiii... Nya färger på bloggen nu! Hade ärligt talat tänkt mig något helt annat då jag började mixtra med färgkombinationer, men så slutade det ändå med en pudrigare variant av den tidigare! :) Vad tycks? Men vill ha en snyggare rubrik! Har ibland funderat på att skriva + rita en egen och klippa in som foto..? Men det blir ett senare projekt isåfall. Nu vill jag ha en fredagsöl! Eller så måste jag hitta på något mera aktivt, har ju suttit här framför datorn en övervägande del av dagen ändå...

Trevlig helg! :)

fredag

Egentligen borde jag inte vara glad åt att det är fredag, då det finns så mycket ogjort, men kan inte låta bli att vara lite småhappy! :) Dessutom hade jag en superb avslutning på dagen igår: Först två timmar både rolig och lärorik träning, dessutom med en gäst från annan förening. Mycket svettdrypande men kul! Känner av både ben och armar idag.

Och efter en kort sväng hemvia (duscha, äta) avslutades kvällen på restaurangbåt. :) Yey! Fast i det skedet hade nog tröttheten hunnit ifatt en lite, så överdrivet social var jag ju kanske inte... ;) Men en perfekt kväll för åbåtsbesök, varmt till och med i skuggan.

I helgen blir det besök till den medeltida marknaden, som jag sent omsider "upptäckte" förra året... Bra tillställning, och tydligen likadan tur med vädret i år igen. :) Och så fortsätter årets jakt på snygg+billig+funtionell bikini... Kombinationen av de tre visade sig förstås vara betydligt svårare att hitta än jag trott. Nåväl, I-landsproblem det också...

Nu ska jag luncha och försöka få något (vettigare?) gjort!

torsdag 25 juni 2009

mitt i natten

Sitter uppe och vakar igen... Fick faktiskt en stund av sömn innan jag vaknade till och gjorde misstaget att råka börja tänka på studierna... Big mistake, har ju märkt tidigare att jag, om jag vill sova alls måste lyckas undvika att ens fundera på dem lite. För då kör det sig. Äckelstress. Får inte ens ångest eller något utan bara får inte sömn, vad löjligt. huj! Sedan ligger man där och försöker läsa men är för sömnig men kan ju inte bara ligga och fundera heller... Dilemma. Oroar mig ganska mycket för nästa år och hur (eller om) jag ska lyckas göra tillräckligt. Eller helst i överkant, eftersom det hittills inte varit tillräckligt.

...Så nu känner jag mig nästan som klarvaken bara skummare i skallen. Ska inte sitta uppe framför datorn för länge ändå, misstänker att det bara blir för stimulerande i längden... :P (borde säkert inte äta smörgås heller)

Tur att man har "nya" böcker från bibban. Har nu två Margaret Atwood på gång: The tent (med korta... vad ska man kalla henes korta historier för? Noveller ör de ju inte väl? Eller poesi? Hur som helst) och Alias Grace, som skulle blivit lånad tidigare om jag inte felaktigt trott att jag redan läst den... ;) Om jag själv skrev skulle nog Margaret Atwood vara min idol. :)

Jaja, nu ska jag gå och lägga mig med idolen (hehe) och se om lite läsning hjälper eller om jag är för trött. *håller tummarna* Gonatt gott folk!

måndag 22 juni 2009

hemma igen!


Äntligen hemma i Åbo-kämppän igen, efter en i sig givande utfärd till hemtrakterna. Hur kul det än var, är det ju ändå alltid skönt att återvända hem. "Hem är alltid hem, hur rörigt det än är" brukade min morsas väninna alltid säga. :) Inga större förändringar hade skett medan vi var borta, förutom några nya mogna chilin och att ett par av tomaterna skjutit i höjden något kolossalt! (från ca 20 cm till ca 1 meter?)

Nå, hur trevligt det än var att köra in i Åbo igen, möttes jag av mina perkeles sömnproblem som tydligen väntat här på mig medan jag var borta. I natt tog det till närmare klockan fem innan jag fick någon sömn... Så denna dag har varit en riktig hederlig Måndag i wombifieringens tecken... Huj! Dessutom har äckel-grannarna ovanför tydligen inte borrat klart än, utan jag fick lyssna på det djävla ilande surret under förmiddagen. *morr* Undrar vad fan det är dom gör för något. Om det renovering på gång borde det väl höras också andra ljud än borrljud..? Eller? Och vad de än gör, blir det tydligen aldrig klart utan de filar på någon öronbedövande timme lite nu som då. Jag hoppas de bygger ett ufo -- som snart blir färdigt -- att resa bort i!

Nå, de halvdana försöken att skriva övergavs ganska tidigt för en liten runda på stan. Det är tydligen rea överallt. Tyvärr också massor av myllrande brats i 10-12-års åldern också, som just fått sommarlov, vilket gjorde det till en kort utfärd. (Vilken gnällkärring jag är idag, då. Hoppas det beror på sömnen...) Kom hem med lite hårfärg och akrylfärg i alla fall. Hårfärgen ska användas imorgon, akrylen då jag skickar in de förbannade uppsatserna. Som "belöning" typ. Och jo, visar bilder sen om det "blir till något".

Tidigare ikväll hördes en för de flesta kattägare (eller var det kattslavar?) kännspak "duns...krasch!" medan jagsatt framför datorn. Jag gick runt och kollade i flera rum om något låg på golvet som inte gjort det tidigare och i köket hittades en numera sämre begagnad brödrost plus lite stop och annat roligt... Klart fall av katt- feng shui! Tror dock att den ska gå att använda ännu, ena kortsidan blev lite lös bara. Katt- feng shui är roligt nästan jämt! Mirjam har blivit mycket klättrigare under sin semester norröver. Yey...

Ah, jo just det: Jepp! Karatelägret var helt suveränt! Såg först ut som jag skulle få slut på ork redan efter ett par dagar men det vände lyckligtvis! Orkade tyvärr inte träna idag d jag var så zombifierad av sömnbrist men nästa gång! Massa nya pointer att försöka minnas igen! Och med dem ny motivation! :)

*wax-off*

PS: katten på bilden är inte Mirjam men liknar henne, till såväl utseende som persionlighet. ;)

tisdag 9 juni 2009

sommarlov... ...-ish..?

Sitter och drischar hos sambo S:s föräldrar,framför lånad dator och njuter (INTE) av den finska sommaren och pampesiska myggdjävlar. *morr* Har tagit det ganska så lugnt sedan vi kom hit i fredags, men idag blev det i alla fall ett besök på stadsbibban i jakten på artiklar för en försenad uppgift... Det gick ganska bra, fick i varje fall underbart bra service av bibbafolket! Blev riktigt glad av att vara där! :)
Borde bara få mera skrivet också...

Vi hade påväg hit med katten Mirjam i bilen för första gången, utan kattbox men med sele, och det gick hur bra som helst. Har aldrig sett en katt (eller annat djur för den delen) vara så lugnt i bil... Hon t.o.m. sov en god stund efter Tammerfors. :) Nästa spänningsmoment gällande Mirjam var att se hur det skulle funka med katten som redan finns i hushållet här, men också det har gått relativt smärtfritt. Har ibland associerat till katten Gustaf (Garfield) och lilla Nermal... ;)
Borde posta lite nya bilder av henne, finns nog! :) *memo to self*
Imorgon blir det en sväng förbi hemorten -- ska hälsa på mamma och hoppas få se lite annat känt folk också -- och sedan vidare till Nykarleby för årets nordiska summerschool!Väntar med iver!! :) Var efter en ny gi idag, så det ska förhoppningsvis bli lite fräschare än tidigare långäger... :P Iofs "bara" fyra dagar nuförtiden.


...Och nu kom det besök hit tydligen, så jag tar och rundar av. *wax-off* 8-)

måndag 1 juni 2009

Blandat flumm

...Ok. Första blogginlägget på två månader. Har varit stressad och inte haft särskilt mycket att säga (utom om hur stressad jag varit). Det börjar bli bättre nu, men senaste natt var igen en typisk "natten-till måndag" då jag inte lyckades få sömn förrän efter fyratiden på morgonen... En av sakerna jag satt uppe och funderade på var om jag skulle prestera snabbare om jag brydde mig mindre m resultat. Hade just kollat om senaste tentresultat/ studieprestationer blivit införda ännu och såg att resultaten var en 4:a och en 3:a -- helt bra alltså -- men påmindes samtidigt om att de två kurserna det gällde tillsammans ger ynka 6 studiepoäng... Det är ju liksom ingenting. Och ekonomin är åt helvete. Och inget jobb har hittats än. Men söker vidare, och har ett "nytt" på span i alla fall.

Tog det trots allt lugnt i helgen, på lördag var jag så illa tvungen, efter en suverän grillfestkväll som dock blev lite fuktig mot slutet. Söndagen slappade jag riktigt frivilligt, bl.a. spenderat flera sköna söndagstimmar ute i den överraskande stekande solen. Inbillar mig nästan att jag fått lite färg på armarna. :O Vi kom förresten på att vi borde ta med Mirjam (katten) till parken någon gång, måste bara öva henne med sele & koppel först. Tror faktiskt hon skulle gilla att vara där :)

I varje fall ska det bli jävligt skönt att få sätta lite tid på att vara ledig bara jag får allt mitt inlämnat först. Nu i juni blir det en tripp norrut, det blir karateläger igen i mitten av juni ("provinssi- helgen") och vi tänkte åka upp lite tidigare så att man får tid att vara hemma lite och umgås också. Siktar på att ta med oss madame Katt och hoppas på det bästa. ;) Ännu en orsak till att minnas att köpa sele "i tid" och pröva.

...Och imorgon måste jag minnas att rösta! Eftersom jag knappast kommer kunna göra det den 7:nde. Jag står fortfarande och väger mellan två- tre kandidater och har svårt att bestämma mig mellan dem, men åtminstone är de alla från samma parti. *hostdegrönahost* Röstas ska det göras ändå! Det kan inte finnas många dummare saker -- lyssna nu, små barn -- än att "protestera" mot t.ex. EU (som det gäller i det här fallet) genom att inte gå och rösta! Ifall man inte känner till någon passande kandidat beror det högst troligen på att man inte brytt sig om att ta reda på. Det är nte ens svårt. Kandidaternas hemsidor nås relativt enkelt t.ex. via de olika valmaskinerna (t.ex. yle, flera tidningar och irc-gallerian har sådana), som också i sig är helt humor att testa även om ju resulaten som känt inte ska tas på så blodigt allvar.
... Så hopi-hopi iväg och rösta om du inte gjort det! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...