Sidor

torsdag 9 april 2009

Kültür!

Jag har kollat på flera olika boklisting-gadgets för bloggen, men inte fått någon att funka. Alltså i stil med de som finns på facebook. Men nu får det bli såhär istället, alltså inne i inläggen:

Jag har nu börjat läsa The brief wondrous life of Oscar Wao av Junot Diaz. Hittills påminner den mig ganska ofta om Zadie Smiths böcker, men med betydligt mörkare undertoner. Lite Rushdie-ish kanske..? Men samtidigt så speciellt skriven. De hela tiden återkommande spanska inslagen känns lite utmanande för mig som inte kan spanska, men behöver nog finnas där. Och häftigt med så mycket fotnoter i en roman! :) Och hänvisningar till scifi/fantasylitt. 8)
Ids inte skriva mer om den ännu, återkommer då jag är klar med den. Under länken hittas lite om handlingen. Verkar jävligt bra hittills! ;)

...Oj, vad sömnig jag är nu. Hemfärden blev uppskjuten till imorgon, vilket nog i det här skedet känns bara skönt. :) Helt ok dag annars, har varit lite kulturell också och gått på konstmuseum. Såg Annika von Hauswolff (separatutställning, foto) på Åbo konstmuseum och utställningen Bildsköna på samma ställe, med blandade kändisar ur deras samlingar, på tema kvinnor och hur de (och män) setts och avbildats i konsten. Helt intressant nog, men Hauswolff gjorde nog djupare intryck. Egentligen skäms jag över hur sällan jag går och ser konstutställningar, med tanke på (1) att det är mitt eget område och (2) vilket utbud jag har utan att åka långt. Skämmas borde jag! :P

onsdag 8 april 2009

Pre Påsk Press

...Ok. En dag kvar innan vi kör norrut för att träffa familj och vänner... Skitkul i sig, och jag ser fram emot en är så det massor! Men är bara så helvetes stressad över allt ogjort som ligger på en (hastigt växande) hög. Fy fan! Jag blir ju bara mer efter hela tiden. Har hållit på hur länge som helst (nååja. kanske inte riktigt ändå...:P) på samma grej nu, samtidigt som jag kikat på de andra sakerna jag också borde fått gjort, under samma tid.... Och det är så frustrerande! Försöker som bäst räkna ut det mest lönsamma sättet (räknat i chores done) att spendera morgondagen fram till avfärd tidigt på kvällen, och får det inte att gå ihop alls. :(

Nåväl, själva helgen ser jag som sagt fram emot ändå! Ska bli kul att se allt folk! På fredag blir det musikhappening!


*reklamreklam*

Blir riktigt nostalgisk och funderar på när månne jag senast var på bandkväll i svenska gården... Måste fan ha varit över 12-13 år sedan, minst! Det var på den tiden som det kom busslaster med refu-fans från Vasa till alla tänkbara keikkor i Jeppis! :D *nudgenudge* Ojvoj, den tiden... ;)

...och sedan har det ju ryktats lite om fest under helgen också. ;)

lördag 4 april 2009

lördagar is the shit!


Idag har jag undvikit att gå på länk (vilket jag påstod igår att jag skulle göra, "redan på morgonen, före frukost"), drömt mig bort/ somnat ifrån kulturpolitiska texten på finska som behövs för en redan försenad uppgift och... Så har jag omskolat småtomater! -Jo, det heter så! :D Alltså planterat om dem så de ska göra mer rötter och bli lite större småtomater. :) Nu följer experiment med belysning och solljus... Spännandespännande... (sluta gäspa! nu! ohyfsat, hmph!)

Har egentligen så jävla mycket som borde instuderas och skrivas i helgen, men snart blir det nog att kapitulera för lördagen och avnjuta resterna av gårdagens vinflaska till franskisar o sojakorv. :) Jajaja, finns säkert tolv e-nummer i dem, men det e ju bara helg en gång i veckan... vai miten se nyt oli? ;)

Nu ->lördag! :D

onsdag 1 april 2009

Evas info-mix -- nu med glass! :D

Hjälp! Jag har ju inte skrivit något på evigheter... Å andra sidan har jag (såvitt jag minns) spenderat den mesta av min tid här hemma skrivandes... Så har varken haft mycket att berätta eller samvete att skriva "annars bara"... (Som om det nu skulle ta så mycket tid, bah!)

Först några korta updates:

Fröken katt har blivit döpt och heter nu Mirjam. Men kärt barn har som bekant många namn, och bland vår lilla kisses stiligaste smeknamn återfinns genidrag som "Kurrnau the Killer" och "Lady Poopalot"... :D Hehehe... Hennes människoslavar är sååå mogna. ;)

Senaste helg var det karateläger i Vasa, hur kul som helst och har dessutom lite ny drive för egna hemmaträningarna. Yey!

Sedan så har det planterats här i höghuset, nu har vi tomater (två sorter), rucola och olika slags kryddgrönt i ett par "miniväxthus" i väntan på att bli omplanterade... Har spionerat på diverse sites om grönsaksodling hemma, så att vi inte ska göra bort oss för mycket. :D Man får en hel del roliga sidförslag om man googlar på "hemodling".. ;)

Projektet äta-tillsatsfri-mat har fortsatt, och börjar bli bara roligt nu. Hemgjord glass är ju helt enkelt mat för gudar! Hur har jag klarat mej så här länge utan att veta det?! Igår kväll gjordes både kokos- och honungsyoghurtglass. Och det blev SÅ jävla gott! *dregglar* Butikens "glass" kan gå och dra nåt gammalt över sig! Hah!
Tips: glassrecept.se! Om jag inte mninns fel..

Appropå teh interwebs: Är någon närmare bekant med red bubble ("art community")? Bra idé eller inte?
Finns här: http://www.redbubble.com/
Tycker det verkar lite seriösare än deviantart i alla fall... :/ Åsikter?

...Mooot sherwoodskogen! [→frysen. där finns glass...]
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...