Sidor

lördag 14 mars 2009

kattbilder <3
Några foton av fröken Katt, tagna av kämppis M, då hon var på expedition i hans rum och smög under täcket. :)

onsdag 11 mars 2009

dagens saldo

Idag tänker jag bidra med en plus- och minus- lista.

[positivt:]

+ Vi har fått vår katt! Hon är finast i världen, snäll, sällskapssjuk och helt enkelt allmänt o-bitchig för att vara katt. Är så glad! Kattstackaren har inte fått något namn ännu, men vi hittar väl på rätt namn tids nog. Förslag undanbedes vänligen! :)

+ Helgen var helt suveränt lyckad! Jag hade rent ut sagt jävligt kul! :)Det var alltså årsfest på lördag, som jag inte sett sååå mycket fram emot för artt vara ärlig. Hade mest bara varit nervös vilket ju var ganska onödigt. ;)

[neutralt:]

O Vi har fortsatt (efter en paus över helgen ;)) med att söka oss mot mera giftfri mat (gäller då oxå konstgjorda tillsatsämnen. Det här hamnar varken på plus- eller minuslistan, då det kan vara så jävligt frusterande ("tips": testa läsa innehållsförteckningen på glass... :'() samtidigt som det är inspirerande och kul. Dessutom måste det vara bra för hälsan. :)

[negativt:]

- Mina sömnproblem verkar vara tillbaka. Senaste natt räckte det till närmare halvfem innan jag somnade... :P Har följdaktligen varit slut i skallen hela dagen och haft enormt svårt att koncentrera mig. Just när det så inte behövs.

-Är pank. :( Borde studera aktivare enligt kela, alternativt då mindre aktivt så jag skulle ha tid och energi över för ett jobb... Det här hänger nog helt klart ihop med sömnsvårigheterna...

Nu ska jag vila en stund, tror jag bestämt. Sedan fortsätta på past-deadline-uppgifter... :P Huj!

tisdag 3 mars 2009

bättre idag! :D


Är mycket piggare idag!

Igår kväll kom annars riktigt rätt film för alla feberhjärnor som "maanantaileffa": Charlie and the chocolate factory!! Såg den (nya versionen) då den kom på bio 2005 (?), men har inte sett den äldre (i motsats till kämppisen M, som satt och kommenterade olikheter). Hur som helst, sarkastisk humor och surrealism i en skön blandning som passade just en sån kväll. :) Blev riktigt glad. Jag är en stor fan av Roald Dahls barnböcker, med Häxorna och Matilda som största favoriter. <3 Har inte alls blivit lika tänd på hans produktion för vuxna, eller så har jag kanske bara läst fel böcker. Några tips? Alltså inte så att jag blivit direkt besviken heller, men magin från barnböckerna har helt klart saknats.


En bok som vi alla tre här i höghuset suttit böjda över den senaste tiden är Den Hemlige Kocken. Den korta beskrivningen är att boken handlar om tillsatser i mat... Men på ett sådant sätt att man faktiskt börjar bekymra sig. Idag, då vi var och storhandla tillsammans till CM, gick vi följdaktligen alla tre och vände på förpackningar, studerade minimala innehållsförteckningar och kom med mer eller midre syrliga utrop... Att vi kom därifrån med så mycket mat som vi gjorde är sannerligen ett litet under... :) En produkt vi sökte länge, och slutligen kämppis M. hittade, var en sån där "hand-juicepress-grej" (alltså den där lilla plastgrejen som man snurrar apelsinhalvor på för hand, över ett juiceglas). Den blev testad idag, blev jättegod halvblod-apelsinjuice. (jo det är sant. De hade "puoliveriappelsiinit" på CM :D) Och ikväll blir det tortillas! Med hemgjord tomatsalsa. :)

måndag 2 mars 2009

Minst och sjukast i hela vääärlden

Usch. Har tydligen gått och blivit sjuk. Upplevde "lätt förvirring" i början av gårdagens träning, och efter en stund satt jag och frös med känslan av att någon bytt ut min hjärna mot het havregrynsgröt...Typ "minst och sjukast i hela världen". ;) Nu har jag lite feber och en skrämmande orolig känsla i magen. Huj! Hoppas jag blir frisk (eller åtminstone inte sämre!) till helgen! Är ju årsfest!
Det enda vettiga jag fått gjort idag var at skicka in en illaskriven uppgift om kulturpolitik och -förvaltning för nätkursen... Och själva inlämningen fungerade dessutom först på andra försöket, om det säger något om min hjärna... Borde ännu skriva ett protokoll, sedan får det helt klart räcka med ansträngande saker för idag... Nu ska jag återvända till TV-soffan och parkera mig under min filt med godispåse och Terry Pratchett-bok.

*wax-off*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...